Lesnícke dni aj v Prešove

21.04.2013 Prešov

LESY Slovenskej republiky štátny podnik Odštepný závod Prešov, Stredná odborná škola lesnícka Prešov, Technické služby mesta Prešov a mesto organizujú spoločne už štvrtý ročník regionálnych lesníckych dní v Prešove, ktoré sa tento rok uskutočnia 24. 4. 2013 na pešej zóne v Prešove.

Cieľom tohto podujatia je pripojiť sa k odkazu Dňa Zeme a Medzinárodného roku biodiverzity, prinášať informácie o význame a funkciách lesa pre spoločnosť a priblížiť prácu lesníkov i úlohu lesného hospodárstva, taktiež ide o pripomenutie potreby ochrany lesov obyvateľom tohto mesta.

Program začne o 10:00 hod. poľovníckymi signálmi a slávnostným preseknutím dreveného polena. Počas dopoludnia budú na pešej zóne k dispozícií ukážky poľovníckych signálov, informačné stánky pre verejnosť, aktivity lesnej pedagogiky formou zážitkového učenia - zostrojenie vtáčích búdok, hmatová „poznávačka“, história lesníctva, lesná doprava, pílenie polienok, sekanie sekerou na presnosť, slepá karavána, štipec drevený, drevené skladačky, hádzanie šišky do terča, vystúpenie sokoliarov a ďalšie zaujímavé aktivity.
Sprievodný program je pripravený zo zážitkových aktivít lesnej pedagogiky, kynológov, sokoliarov, trubačov, včelárov, detského divadla. Taktiež bude k dispozícií ukážka výroby drevených hudobných nástrojov, vozenie na koni, konský záprah, súťaž o zaujímavé ceny pre malých aj veľkých a stánky partnerských organizácií.

Jana Jurčišinová, Mgr.
 

Vyberte región